måndag 9 oktober 2017

Festplaner och Gotland

Resten av sommaren fortsatte i samma höga tempo som den börjat. Mycket tid gick åt till att planera "Sommarfesten". Festen som skulle knyta ihop säcken av att vi gått och gift oss! Och med planering kom också diverse olika inköp. Vet inte hur många olika vändor vi var på Systemet.

Mitt i all festplanering skulle vi också semestra på Gotland. Oscar hade ju bokat en weekend till oss i 30års present. Dock var det ganska skönt att göra ett avbrott och tänka på helt andra saker.

Gotland var otroligt fint. Fast KALLT med vidriga nordöstliga vindar. Hade behövt fingervantar på kvällarna.  Vi bodde mitt i pittoreska Visby med närhet till allt. Var sjukt imponerade av muren. Det är något med mig och historia när det blir så där tydligt och påtagligt. Börjar sväva iväg i romantiska medeltidshistorier, eller nåt. Gjorde små tripper med bilen på dagarna. Tyvärr var det överbefolkat av stockholmare precis ÖVERALLT, så aningen torgskräck och många irritationsmoment blev det. Vem fan ställer sig och köar in till ett stenungsbageri mitt ute på vischan i över en timma? Inte vi iaf. Trots att vi bl a missade Blå lagunen pga just KÖER och FOLK, lyckades vi ändå finna några små guldkorn. Bland annat Creperiet där de serverade himla goda Galetter ur en folkabuss. Annars gjorde vi Visby på kvällarna och åt s k "pilas" för första och sista (?) gången. Gotland visade sig vara en himla mysig ö i alla fall och vi sade till oss själva att komma tillbaka. Dock aldrig mer under högsäsong. Läxan lärd.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar