måndag 30 juli 2012

Jeg er en liten dansk

Vecka nummer två på semestern tog vi bilen och båten till Danmark. Åkte till Skagen, Ålborg och Århus (Danmarks näst största stad). Mysigt. Älskar Danmark och den danska jargongen. De är så avslappnade och opretentiösa jämfört med oss stela och perfekta svenskar. Mer dansk i oss tack!

Det mest minnesvärda under resan var att vi knappt fick med oss bilen hem igen. Hade ställt den i ett parkeringshus i Århus. När vi checkade ut från hotellet på söndagen och gick för att hämta bilen var garaget allt annat än öppet. Bomstängt, snarare. Jag blev allt annat än glad. Vadå "LUKKET??!"  Man stänger väl fan inte igen stora parkeringshus som bilar står i? Jodå, i Danmark (okej, ett minus). Efter lite om och men fanns det i alla fall ett journummer man kunde ringa till och betala en summa pengar för att de skulle öppna. När vi precis skulle slå numret svängde en glad jour-gubbe in framför oss och hoppade ur en bil. "Är det ni som ringde?!" "Nej, fast jo!". Det visade sig att att vi inte var ensamma om att låsa in bilen. Det var ett flertal till desperata som dök upp för att hämta ut sina bilar. Och jour-gubben var glad, han fick 300:- extra per bil som hämtades. Vi slapp dock betala parkeringsavgiften, och kom billigare undan än vad vi annars skulle gjort. Därmed blev det inte så illa i alla fall.



Jag och Osc på "Grenen" i Skagen. Kallt, stormigt och med regn på ingång. Men synd den som ger sig. Man kan inte ha varit i Skagen utan att ha satt sin fot där haven möter varandra. Så är det bara. Fantastiskt vackert i alla fall. Förstår det där med "ljuset" som konstnärerna pratar om.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar