söndag 24 april 2011

Happy easter!

Vilket fantastiskt påskväder vi har haft! Helt underbart. Dock är man alldeles för snabb med att ta det fina vädret för givet. Tror typ att det kommer vara så här fram till i höst. Så fel man kan ha. Snart kommer Farbror-Rusk och slår mig på fingrarna.

Påsken har, som vanligt, gått ut på att proppa magen full med mat och godis tillsammans med vänner och familj.

Hade "Halv-åtta-hos-mig-middag" här i torsdags. Till förrätt bjöd vi på smördegsplattor med pesto, cocktailtomater, salladslök och mozzarella. Till huvudrätt blev det färskpasta och fläskfilé tillagat i en gräddsås bestående av soltorkade tomater, vitlök och köttbuljong. Desserten serverade vi i små ugnsformar täckta av hallon, vaniljkessela + cream fraiche och mandelspån. Inte varje dag man gör trerätters, men det gick fint. 

Första grillningen för i år skedde igår i Gårdskulla. Vi satt ute och tryckte så länge vi bara kunde, men hjälp vad kallt det blev. Prackade på oss jackor och täcken men till sist stod vi inte ut längre. När vi gick in visade termometern på 4 grader. Vadå desperata och sommartörstiga svenskar som sitter ute i alla väder?

På torsdag åker jag och Osc till Amsterdam, tjoho! Det blir en kort arbetsvecka för min del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar