onsdag 10 juni 2015

Sommarlistan

Hoppet om sommaren börjar komma! Solen är äntligen här och graderna har börjat stiga. Allt känns så mycket enklare och roligare. På jobbet är det en frid när barnen fulla av lycka kan springa ut i bara skor och t-shirt och känslan när jag sätter mig i solstolen på altanen med bara ben och målade tånaglar är ljuvlig.

Picknick vid Thorskogs slott förra sommaren.

Mina planer för sommaren: Spendera första delen av semestern på roadtrip i Toscana/Umbrien, Italien med gott sällskap i form av Osc, Victor och Lina. Tanken är att sova på vingård, äta italienska delikatesser och bara suga in allt som är så sjukt underbart med Italien. Resten av sommaren önskar jag bli full av spontana upptåg och ta-dagen-som-den-kommer-mood. Gärna sol, bad, mat, fest, umgänge och lata dagar. Kanske en huvudstadsweekend?

Bästa sommarstället: Västkusten. Havet. Skärgården. Kala klippor. Vår altan en tropisk sommarnatt, under parasollet med en slocknad grill och ett rödvinsglas i handen.

Favoritsommarblomman: Syrén och Vallmo. Syrén för doften som får mig att minnas, tänka och känna "skolavslutning" och den eufori det innebar att ha ett långt sommarlov framför sig. Och Vallmo för att den är så röd och vacker att titta på.

Här badar jag helst: Klipporna i Tjolöholms hamn, barndomsstranden i Åsa eller kvällsdopp i en stilla sjö.

Hur länge ska du vara ledig?
Drygt 4,5 veckor. Gött.

Vad ser du mest fram emot? Italien. Och att jag inte riktigt vet vad som mer väntar. Och själva känslan av att bara vara ledig.

Vad kommer du köpa inför semestern? En ny sommarklänning, strandbag och glajjor.Vad mer behövs?

Det här lyssnar jag på i sommar: Sommarpratet i P1

Favoritsommardoft: Tänd grill, hav och solbränd hy.

Hur kommer du att göra dig illa? Myggorna kommer ge mig bulor och jag kanske skrapar mig på en sån där hemsk havstulpan eller bränner en axel eller två.

Vad oroar du dig för? Hur bilkörningen i Italien ska gå. Och om sommaren, när det väl gäller, lyser med sin frånvaro.

Hur kommer du minnas din semester sen i september? Härlig, solig, minnesvärd.

Den ultimata sommardagen: Jag vaknar upp med solen som silar in bakom rullgardinen. Äter frukost med smothie och kaffe under markisen på balkongen. Glider i bikinin och strandklänningen och hoppar in i bilen jämte Osc och far iväg till klipporna i Tjolöholm. Lyssnar på senaste sommarpratet, smaskar melon och hoppar i plurret. Efter ett par lata timmar beger vi oss hem. Slappar på, duschar och känner sig som ny. Marinerar köttet, blandar drinken, tänder grillen, lyssnar på musik och njutnjuter. Tackar heller inte nej till fina vänner som sällskapar middagen. Bästa av bästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar