lördag 27 december 2014

2014 - resumé

Skillnaden från tidigare årssammanfattningar är att jag strukit några av de frågor som ändå alltid får samma svar. Har dock lagt till några andra. Hej hå och god fortsättning!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Flyttade till mitt och Oscars alldeles egna hus och satte mig in i sådant som har med hus att göra. Allt från papper och amortering, till att påta i trädgården. Vi förlovade oss också, vilket också är något jag aldrig gjort tidigare ;) Började också gå på yoga-pass! Och var på mitt första hemliga och intima lilla bröllop.
Genomdrev du någon stor förändring? Återigen; husköpet. Fast trots att förändringen från lägenhet till hus är stor på pappret, så känns skillnaden inte så enorm. Vi lever samma liv nu som tidigare fast så oändligt mycket bekvämare. Fördelarna med huset jämfört med lägenheten är så många. En fantastiskt bra förändring.  
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Elin och Peter fick fantastiska lilla Sixten <3
Dog någon som stod dig nära? Oscars fina mormor Bitte.
Vilka länder besökte du? Var på snabbvisit i Danmark - Fredrikshavn. Vi turade dit med Björn och Tina och hade en ganska hemsk upplevelse av hur folk beter sig på fyllefärjor. Med samma personer, Björn och Tina, åkte vi också till Spanien - Malaga & Fuengirola. Stannade i sju dagar och åt fantastiska tapas  och drack läskande Sangria hela veckan lång. Lapade sol på stranden, hängde med Tinas trevliga spanska vänner och besökte Europas bästa djurpark där vi hänfördes och förfasades över de mänskliga aporna.     
Är det något du saknade år 2014 som du vill ha år 2015? En weekend i Europa nånstans. Gärna i vår. Långhelger i en härlig stad utanför Sverige är det bästa sättet att fira in våren på! 
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid minnas, och varför? 1 augusti, datumet då vi förlovade oss. Jag vaknade upp till en solig, varm och stilla sommardag. Oscar hade packat en frukostkorg och tog med mig på picknick med filten under armen. Bästa morgonen <3 
Vad var din största framgång i år? Att jag ständigt utvecklas i mitt arbete, vilket jag har nytta av i min personliga utveckling. Hade en väldigt fin vårtermin på jobbet som dock ersattes av en helvetisk höst. Den här hösten har dock lärt mig ett och annat om mig och mitt yrke - vilket i slutändan kan vändas till något positivt som blir en framgång. Och trots motgångar har mitt arbetslag fått väldigt mycket positivt från föräldrar vilket jag också ser som en framgång.
Största misstaget? Att missa The National på Way out west. Och lunschstoppet in Lilla edet innan vi checkade in på Thorsskog slott. Hjälp vilken ångest det stoppet bjöd på. Hela stråket längs Göta älv bjuder på samma slags ångest. Platt, träskigt och... en känsla av total meningslöshet.
Har du varit sjuk eller skadat dig? Naej. Har dock funderingar på om skoliosryggen vandrat ner till svanskotan, för nu är den den som gör ont till och från - utan att jag slagit i den.
Bästa köpet? Skänken (heter det verkligen så?) i vardagsrummet och nya sängen!
Vad spenderade du mest pengar på? Huset. Typ målarfärg och penslar och sånt.
Gjorde någonting dig riktigt glad? Oscar - med allt vad det innebär! Och att allt med huset känns så himla rätt. Har inte längtat tillbaka till lägenheten en endaste gång. Bara känslan av att sitta och grilla på sin alldeles egna altan i sitt alldeles egna hus med utsikt över sin alldeles egna gräsmatta - det är grymt. Och att man får göra precis vad som faller en in. 
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2014? Hela huset med Maggio och Hellström - förknippar den med den finfina konserten på Ullevi. Helt galet var det!
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Glad lax!
Vad önskar du att du gjort mer? Tagit tag i att träffa vissa människor. Skype:at med Emely.
Vad önskar du att du gjort mindre? Blivit ledsen över grejer som inte är värt att lägga mödan på.
Hur tillbringade du julen? På Vann spa med Enerötterna. Firade med mina på juldagen! 
Favoritprogram på TV? Orange is the new black. Historieätarna. 
Bästa boken du läste i år? En man som heter Ove - Fredrik Backman
Största musikaliska upptäckten? Ingen ny upptäckt, men Broken bells - After the disco, måste vara det bästa albumet 2014! Black english upptäckte vi dock som förband innan Yann Tiersen, och de var ju faktiskt riktigt bra. 
Något du önskade dig och fick? En helt grym sommar! Och ett fint första år i huset.
Något du önskade dig men inte fick? Bättre förutsättningar och arbetsmiljö på jobbet.
Högsta önskan just nu? Att nästa år blir fritt från sjukdomar och tråkigheter och fullt av värme och finheter.
Årets bästa film? The grand budapest hotel - Wes Anderson. Är den av årets filmer som jag kommer i håg och tycker var bra. Gjordes det någon bra film annars? Apornas planet kanske?
Vad gjorde du på din födelsedag? Jobbade, kalasade på räkmacka och firade med min bästa.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om det varit fritt från sjukdomar och skit och sånt bland mina nära.
Vad fick dig att må bra? Samtal. Ledighet. Familj.
Vilken politisk debatt engagerade dig mest? FÖRSKOLAN/SKOLAN!! Och det galna politiska läget som präglat hela hösten. Gott att det inte blir ett nyval. Och SD ska bara ut ur riksdagen.
Vem saknade du? Alltid mormor <3 Och Emely - vardagssnacket.
En värdefull läxa du lärt dig i år? Stå på dig och vässa näsan när du vet och är säker på det rätta.
Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Ta det lugnt innan jag går upp i mina känslor. Ett återkommande tema dock som jag alltid får jobba på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar